Ας πιάσουμε τι καλούδια μας έχει σήμερα το LawNet:

  • Πρόταση για δημιουργία δικαστηρίου για προστασία των δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας:
    Με την υποστήριξη της Microsoft, της Siemens και πολλών άλλων «γιγάντων» της δυτικής βιομηχανίας, προτάθηκε στις Βρυξέλλες η δημιουργία ενός νέου ευρωπαϊκού δικαστηρίου για την προστασία δικαιωμάτων ευρεσιτεχνίας.Ωστόσο οι αντιδράσεις είναι πολλές και κυρίως από έναν προγραμματιστή, τον Χάρτμουτ Πιλτς, ο οποίος θεωρείται ο αδιαφιλονίκητος επικεφαλής μιας κίνησης στο χώρο των ηλεκτρονικών υπολογιστών που προσπαθεί να πλήξει το σχέδιο αυτό.

    Σύμφωνα με το Πιλτς η καθιέρωση δικαιώματος ευρεσιτεχνίας στο χώρο του λογισμικού σημαίνει ότι ο οποιοσδήποτε προγραμματιστής μπορεί να οδηγηθεί στο δικαστήριο ανά πάσα στιγμή.

    Πέρυσι τον Ιούλιο, 200 περίπου προγραμματιστές διαδήλωσαν έξω από το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, το οποίο επρόκειτο να εγκρίνει νόμο που θα έθετε σε ισχύ τους αμερικανικούς κανονισμούς για δικαιώματα ευρεσιτεχνίας και στην Ευρώπη .

Το αστείο είναι ότι τέτοιο καιρό, όλοι πανηγύριζαν που απορρίφθηκε το σχέδιο για αντίστοιχη Ευρωπαϊκή Οδηγία. Τι το πολεμάτε, αγάπες μου; Αν θέλουν η πεθερά και ο πεθερός…

Εδώ όλα! Και κάθομαι και γράφω ο κακομοίρης στα Νομικά περιοδιικά να τους εξηγώ γιατί, τώρα, η Ελλάδα δεν τραβάει με τις ΕυρωπαΪκές Οδηγίες για την Κοινωνία της Πληροφορίας. Καταλάβατε ή να κάνω και κακά;

Advertisements